Algemeen

De Chr. Oratoriumvereniging Gloria Deo is opgericht in 1945 en telt op dit moment ruim 90 leden. Elke woensdag wordt er gerepeteerd in kerkgebouw De Arke aan de Flevo in Drachten. De repetities zijn op zichzelf al een feest om mee te maken, niet in het minst door de goede sfeer die onze dirigent Gerben van der Veen weet te scheppen. Maar ook door de prachtige muziek die wij steeds beter leren kennen. We voeren graag bekende oratoria uit, zoals de Matthäus Passion van Bach of de Messiah van Händel. Maar ook het kennismaken met en genieten van minder bekende werken vinden wij heel belangrijk, zoals een Mis van Stravinsky of een Cantate van Fortner.Koor centraal op trap II

De muziekpartituren worden door de bibliothecaresse collectief ingekocht of gehuurd voor de leden die het nog niet in bezit hebben.

Om de paar jaar beluistert de dirigent alle leden in groepjes of individueel, aspirant-leden krijgen na enkele repetities een stemtest. Op die manier kan de dirigent adviezen geven die ten goede komen aan de koorklank.

Gloria Deo is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangers Bond.

Sopranen staanAlten staanBassen staanTenoren staan